Reddingsbrigade Lemmer vierde op Nieuwjaarsmarathon Deventer

Deventer - Het wedstrijdteam van Reddingsbrigade Lemmer is zaterdag 12 januari als vierde geëindigd op de Nieuwjaarsmarathon in Deventer. De marathon begon om 19:00 uur en eindigde om 01:00 uur 's nachts. In de zes uur tijd moesten de zwemmers van de negen aanwezige teams zoveel mogelijk meters zwemmen.

De avond begon met koppeltjes zwemmen, waarbij een tweetal zwemmers in tien minuten tijd zoveel mogelijk meters bij elkaar moesten sprinten. Daarnaast was er nog een bijzonder uitdagend spel dat #watchmeto heette. Hierbij moesten de teamleden zo snel mogelijk naar de overkant zwemmen, waar zij een woord kregen die doormiddel van gebaren moest worden uitgebeeld. Vervolgens was het aan de teamleider om dit woord te raden. Zodra het woord werd geraden, werd door de zwemmer zo snel mogelijk weer terug gezwommen waarna de volgende zwemmer te water kon gaan.

De winnaar van de avond werd Hasselt met 24.950 meter. Tweede werd het Deventer team 1 met 23.900 meter. Derde Apeldoorn met 21.225. Het team van Lemmer heeft in totaal 20.725 meter bij elkaar gezwommen, goed voor een vierde plaats.

Het team van Lemmer bestond uit: Mark Hoekstra, Anouk v.d. Wekken, Bareld Stoker, Jurrien Keulen, Saskia Tolhuis, Aniek v.d. Berg, Oliwia Zijlstra, Berber v.d. Brink, Simone Boskma, Annick Bijlsma en als ploegleiders waren mee Rik de Graaf en Manouk v.d. Berg.

De eerstvolgende wedstrijd voor Reddingsbrigade Lemmer zijn de Clubkampioenschappen, waarbij de leden van Reddingsbrigade Lemmer in verschillende leeftijdscategorieën tegen elkaar strijden. Daarnaast staat op zaterdag 9 maart een Jeugdmarathon in Leeuwarden op het programma.