Zonnebloem start 70-jarig jubileum met Week van het Bezoekwerk

LEMMER - De Zonnebloem regio Zuidwest-Friesland organiseert tussen 17 en 25 januari extra veel huisbezoeken vanwege het 70-jarig bestaan.

Daarom roept de vrijwilligersorganisatie de Week van het Bezoekwerk in het leven. Die vindt in heel Nederland plaats van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 januari. Een dikke week lang leggen Zonnebloemvrijwilligers zoveel mogelijk huisbezoeken af bij mensen met een lichamelijke beperking. Natuurlijk doen ook de vrijwilligers van alle Zonnebloemafdelingen mee. Zij bezoeken het hele jaar door met regelmaat de gasten in de de regio. Zij doen er alles aan om zoveel mogelijk van hen tijdens de Week van het Bezoekwerk met een extra feestelijk bezoek te vereren.

Jubileumjaar

In 2019 bestaat de Zonnebloem 70 jaar. De vereniging laat deze mijlpaal uiteraard niet zomaar voorbij gaan. Het 70-jarig jubileum viert de organisatie samen met haar 38.000 vrijwilligers en 112.000 activiteiten- en vakantiedeelnemers. Daarom start de Zonnebloem met de Week van het Bezoekwerk in januari en viert het de 70 zorgeloze Zonnebloemdagen in het voorjaar. Begin september staat het vakantieschip van de Zonnebloem tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam in de belangstelling. De vereniging sluit het jubileumjaar af op de Nationale Vrijwilligersdag in december. Ook krijgen veel reguliere Zonnebloemactiviteiten een jubileumsausje.