Snorfietser aangehouden na achtervolging door Lemmer

LEMMER - De politie heeft zondagavond na een achtervolging een snorfietser aangehouden in Lemmer. Op het bureau bleek hij onder invloed van drugs.

De politie reed op de Vissersburen en wilde daar de bestuurder controleren. Hij reageerde niet op het stopteken en later op de optische- en geluidssignalen. De snorfietser ging langs het Waaigat tussen de paaltjes door de Langestreek op en reed door richting de ijsbaan. Daar verloor de politie hem uit het zicht en heeft daarna een zoekactie opgestart.

Vervolgens zagen zij de verdachte rennen. Hij had inmiddels zijn snorfiets ergens verstopt, maar werd toch herkend. De verdachte rende over een schoolplein waar hij een hek toch net even over het hoofd zag. Daarna kon hij zonder al te veel moeite worden aangehouden.

Tijdens de achtervolging is mogelijk een geparkeerde auto geraakt. Deze auto stond geparkeerd aan het Waaigat bij de kruising Langestreek (richting Villa Novalaan). De politie zoekt de eigenaar van de auto en getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900 8844.