Pegasus turnsters opnieuw succesvol in tweede divisie

Groningen - De tweede noordelijke voorronden in de tweede divisie zijn 12 januari gehouden. Josine Kruijshaar en Rineke Haarsma waren al zeker van plaatsing voor de kwart finale van de Nederlandse kampioenschappen.

In deze tweede wedstrijd was het uitgangspunt om bij meerdere onderdelen kwalificatie voor de toestelfinales van noord Nederland af te dwingen. Beide turnsters van de vereniging Pegasus-Lemmer lieten in Groningen weer zien dat zij zich bij de top van noord Nederland in de tweede divisie mogen rekenen.

Ondanks de mindere training faciliteiten in verhouding met de concurrentie uit Friesland, Groningen en Drenthe werden weer hoge resultaten behaald. Rineke excelleerde vooral bij sprong waar zij de hoogste waardering kreeg. Het onderdeel vloer was goed voor een tweede plaats. Ondanks een missertje op balk werd een knappe vijfde eindrangschikking behaald. Josine verraste bij balk de jury met een technisch en choreografische fantastische oefening. Hiermee behaalde zij de eerste plaats. Ook bij het onderdeel vloer werd de hoogste score behaald. Haar puntentotaal was goed voor het zilver. Zowel Rineke en Josine behaalde de toestelfinales bij de onderdelen sprong, balk en vloer.