Sander Meeter vierde op Nederlands Kampioenschap Biertappen 2019

Amsterdam - Sander Meeter van Beachclub Lemmer heeft op donderdag 10 januari een geweldige prestatie geleverd door 4e te worden op het Nederlands Kampioenschap Biertappen! Op de Horecava in de RAI in Amsterdam werd Sander Meeter fanatiek aangemoedigd door een grote groep supporters die vanuit Friesland naar Amsterdam waren afgereisd.

Via diverse regionale en lokale biertapwedstrijden hadden 64 professionele biertappers zich gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap Biertappen. De biertappers moesten in de eerste ronde 2 fluitjes en 2 vaasjes tappen.

Voor de 2 fluitjes wist Sander Meeter een score te behalen van 79 punten en voor de 2 vaasjes wist hij een score te behalen van 82 punten. Met deze geweldige score stond Sander Meeter in tussenstand op de 3e plaats. De beste 10 biertappers plaatsten zich voor de finale.

De finaleronde van dit jaar kende één belangrijke wijziging ten opzichte van de finaleronde van vorig jaar. Omdat speciaalbier steeds belangrijker in de horeca aan het worden is, moest er dit jaar ook 1 glas speciaalbier worden getapt. De finale, met daarin de 10 beste biertappers van Nederland, bestond uit het tappen van 2 fluitjes, het tappen van 2 vaasjes, het tappen van 1 glas Brand Dubbelbock en er moest 1 fles Hertog Jan Grand Prestige op een dienblad voor de jury worden uitgeschonken. Sander Meeter leverde een uitmuntende prestatie en wist een score van 158 punten te behalen en werd hiermee 4e op het Nederlands Kampioenschap Biertappen. De 4e plaats op het Nederlands Kampioenschap Biertappen is een prestatie waar Sander Meeter enorm trots op mag zijn. Dit resultaat draagt er aan bij dat het niveau van de getapte- en geserveerde speciaalbieren in Lemmer en omstreken opnieuw naar een hoger niveau zal gaan groeien. De winnaar van het Nederlands Kampioenschap Biertappen 2019 werd John Meijerink van Paviljoen Lutterzand in De Lutte met 160 punten. Tweede werd Amber Ott van Zuyver samen eten & drinken in Soest met 159 punten. (Op basis van tijd als tweede geëindigd). Derde werd Koen Wilmes van Biertaverne de Gouverneur in Maastricht met 159 punten.

Tekst: Rein Arjan Zijlstra