Damclub Lemmer handhaaft koppositie Eerste klasse

LEMMER - Het nieuwe jaar begon direct al spetterend met de kraker tussen de beide koplopers in de Eerste klasse van de PFDB, Lemmer en De Zuidwesthoek.

Na de gebruikelijke nieuwjaarswensen over en weer, gaf de voorzitter het startsein : Dammers, dammen maar. De gasten gingen voortvarend van start en kwamen door een overwinning van Van der Goot op Feike Muurling op voorsprong 0-2. Joop Beetsma, die zich kennelijk even Roel Boomstra waande, verslikte zich bijna in zijn eigen aanvalsdrift tegen Peters, maar wist door secuur eindspel toch nog een mooie remise te halen. Ook invaller Willem Akkerman liet zich van zijn beste kant zien en pakte een verdienstelijk punt tegen Folkertsma. Met de tussenstand van 2-4 was het alle hens aan dek. Zowel Bouke van der Werff als Iepie Poepjes speelden sterke partijen met positioneel overwicht, maar het was net niet genoeg om de tegenstanders Reekers en Folmer tot overgave te dwingen. Uiteindelijk moest de laatste partij aan het eerste bord tussen Hans Poepjes en Ids Bruinsma de beslissing brengen. Hans won door een fraaie doorbraak naar dam en bracht de eindstand op 6-6, waardoor beide clubs gedeeld koploper blijven.

Voor de onderlinge competitie werden nog 3 wedstrijden gespeeld: Jelle Jellesma – Jan Visser 1-1, Jan Niezen – Jaap Oosterdijk 2-0, Zwaantje van der Werff – Gabe Heijboer 1-1.

Tekst: Joop Beetsma