De Zakenman blijft bestaan

SINT NICOLAASGA - De Zakenman kan blijven bestaan. De krant van Sint Nicolaasga heeft voldoende donateurs gevonden om bestaansrecht te behouden.

 

Veel inwoners hebben inmiddels met een een donatie als ‘Vriend van’ laten weten het nieuwsmedium te willen behouden, meldt de krant zelf. Ondanks dat er nog veel meer ‘Vrienden’ nodig zijn en de steun van ondernemers wordt gezocht, heeft de redactie besloten om door te gaan. ,,Mar wy binne der noch net.”

 

Tientallen ‘stipers’ hebben zich na het bericht over het mogelijk opheffen van De Zakenman in november en december gemeld, staat te lezen op de site. Ook hebben veel donateurs uit de dorpen in het verspreidingsgebied de moeite genomen om te laten weten dat de jaarlijkse bijdrage van zeven euro, sinds de jaren negentig op dit niveau, mag worden verhoogd. Overweldigend, vindt Harry Nota. ,,It jout oan dat De Zakenman troch de mienskip droegen wurdt. Mei dizze reaksjes kinne jo eins net oars as trochgean. Dat dogge we dan ek, al witte we dat it noch net genôch is.”

 

Zie ook: Zakenman haalt mogelijk 2019 niet