Eerste uitvoering Pegasus groot succes

LEMMER - De allereerste uitvoering van GV Pegasus werd zaterdag 7 juli gehouden. De uitvoering had als thema: Back to the Future.

Doordat de vereniging intussen heel groot is geworden, waren er zelfs twee uitvoeringen. ’s Middags voor de jongsten en ’s avonds voor de wat ouderen kinderen. Met tweemaal een uitverkochte zaal kan de vereniging terug kijken op een zeer geslaagde dag.

In de middag kwamen er peuters en kleuters uit de flower power periode en de oertijd voorbij. Ze klauterden over banken en grote matten en lieten zien dat ze al veel evenwichtsgevoel hadden. Met zichtbaar plezier renden ze over de toestellen heen.

De recreatiemeiden waren prachtig verkleed, sommigen als mooie roze prinsessen, anderen in de jaren ‘80 aerobics outfits en er kwamen zelfs Egyptische Cleopatra’s voorbij. Handstanden, radslagen, balk- en rekoefeningen en mooie sprongen hebben ze laten zien.

De recreatiejongens lieten zien wat zij aan de bruggen en op het paard kunnen, gevolgd door de selectieheren. De damesselectie verdeelde zich over vloer, balk en brug ongelijk, waarna ze met zijn allen nog op de tumblingbaan mooie sprongen showden.

Het slotstuk van de middag waren de springgroepen. Met hoge sprongen en de nodige humor, aangevuld met dans en een prachtige zanger(es) werd de middagvoorstelling afgesloten.

In de avondvoorstelling werden de oefeningen nog eens overgedaan, maar nu door de iets oudere groepen. De damesselectie was actief op al hun toestellen.

De recreatiemeisjes lieten als prinsessen, Cleopatra’s en in aerobics-outfits mooie turnelementen zien. Aan de bruggen en op het paard werden de recreatiejongens opgevolgd door de jonge selectie en de senioren selectie.

Wat in de middag niet helemaal slaagde, maar nu wel zeer goed lukte, waren de reuzenzwaaien. Niels en Ruben Deinum draaiden rondenlang samen aan de rekstok. Als laatste liet vijfvoudig Nederlands kampioen Lucas van Koningsbruggen een paar oefeningen zien. De springploegen maakten weer goed gebruik van de trampoline, waarbij ze zo nu en dan elkaar uit balans probeerden te brengen.

Als afsluiter werden er zes trampolines neergezet en van twee kanten kwamen alle deelnemers van die avond voorbij in een gezamenlijke slotact met mooie sprongen.

Het publiek genoot net zo hard als de deelnemers zelf, waarmee de eerste uitvoering van Pegasus een zeer groot succes was.

Tekst: Irma Lok