Zesde wedstrijd open boten competitie

LEMMER - Met een noordelijke wind, kracht 3, waren er zeventien deelnemende boten voor de zesde donderdagavondwedstrijd van Wsv de Zevenwolden op de Grutte Brekken.

Wedstrijdleider Age v/d Bles begon de avond met de B baan en voor de tweede wedstrijd stapte hij over naar de E baan.

In de klasse van de kielboten, elf deelnemers, pakte Marc Hoogland en Willem Dijkema, Efsix, de dagoverwinning. 2e werden Lieuwe Bergstra en Robert de Jong, Sailhorse. 3e Gerrit en Gerrit Harder, BMer. 4e Henk de Boer en Eric Bootsma, BMer. 5e Wouter Kroes en Hans Geul, Centaur. 6e Frans Hogeterp en Astrid Sloothaak, BMer.

Bij de zwaardboten waren er zes deelnemers, twee Finnjollen, twee OK jollen en twee Laser radiaal. Dit gaf een mooie onderlinge strijd in de wedstrijd. Overall pakte Tonny Kroes, Finn, de 1e plaats, gevolgd door Arjenne Dijkstra, Finn. 3e JanSiebe de Vries, OK en 4e Sjouke Bus, OK. 5e Bianca Huizinga, Laser en 6e Willem Dijkstra, Laser.

In de nabespreking gaf wedstrijdleider Age de zwaardboten nog een compliment voor de start van de tweede wedstrijd. Alle deelnemers lagen keurig tegen de startlijn aan tijdens het startschot. Waardoor iedereen een perfect start maakte.

Komende donderdag zal er weer gezeild worden op de Grutte Brekken. En in de maanden juni en juli zal de eerste start om 19.30 zijn.