Toneellessen in Lemmer: Gewoan dwaan

Lemmer - Rigtje Keulers en Tine Vaartjes starten deze maand met toneel-en dramalessen voor basisschool kinderen. De zussen werken beide in het onderwijs en hebben als passie toneel.

Vier jaar geleden zijn ze begonnen met een cursus ‘karmasteren’ (het jureren van Friese toneelstukken). Daarnaast hebben ze meegewerkt aan de regie van een kerkmusical en een dramacursus gevolgd. Door het bezoeken van veel toneelstukken en openluchtspelen hebben ze genoeg inspiratie gekregen om nu zelf aan de slag te gaan. Dit willen ze gaan doen met kinderen van de basisschool.

Rigtje en Tine vinden het heel belangrijk dat kinderen zich durven uiten en zichzelf kunnen zijn. Door toneelspelen wordt de emotionele en sociale ontwikkeling bevorderd. Het is goed voor het zelfvertrouwen en het ontwikkelen van de fantasie.

Plezier staat voorop tijdens de lessen bij ‘Gewoan dwaan’. Er zijn twee gratis proeflessen, op 18 en 25 september in het Baken, Wiepke Hofstraat 2 in Lemmer, van 16.00 - 17.15 uur. Voor info en opgave: rigtjekeulers@me.com /0514-560887.