Feestelijke schepen sieren Echtenerbrug

Echtenerbrug - De ondernemersvereniging Echten, Echtenerbrug & Delfstrahuizen organiseerde zaterdagavond 8 september zijn laatste wateractiviteit van het seizoen 2018: een spetterende vlootschouw. Het publiek bij het drukbezochte evenement kon genieten van vijftien versierde boten. Het was duidelijk dat de deelnemers hun uiterste best hadden gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Zo stond één van de boten in het teken van de Pride 2018 met als opvarende Sinterklaas, die de verkeerde boot had genomen, en ook de Adams Family was present. Er was een boot met prachtig vioolspel van kinderen, de brandweer, de Crew van het IFKS, indrukwekkende reddingssloepen, Flamingo’s, een auto die door het water reed, een imposant vlot uit de oertijd, vickingboot The Fortnite, een biggenboot en de zeer unieke voormalige Reddingsboot uit Lemmer de ‘Jansje Baart’.

Bij de grote boten werd de Pride 2018 op de St. Novela de grote winnaar gevolgd door de Adams Family op de boot Vrouw Anne en als derde eindigde de muzikale boot ‘De Breezand’.

In de categorie kleinere boten was het vlot ‘de oertijd’ van buurtvereniging de Twadde Brêge uit Echten degene die de eerste prijs in de wacht sleepte. Tweede werd de ‘Pieter Floris’ met hun Flamingoboot en als derde eindigde Vickingboot Happy met Fortnite.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde vlootschouw. In Echtenerbrug wordt voorlopig nog gewoon even door gefeest want zondag 9 september is de jaarlijkse feestweek van start gegaan.