Magische schoonheid van dammen

LEMMER - De afgelopen speelronde kenmerkte zich door een aantal prachtige partijen, waaronder een echt “juweeltje”en dat was de partij tussen Jan Niezen en Joop Beetsma.

Met gedurfd en aanvallend spel had Jan een gelijkwaardige stelling opgebouwd. Joop probeerde met een subtiele damcombinatie de winst af te dwingen maar kwam in een remisevariant terecht. Jan verzuimde direct remise te maken maar gaf niet op, offerde nog een schijf met dam dreiging en stelde remise voor. Joop wilde het nog even bezien en zag in een “Eureka flits”, in deze op het oog 100 % remise stand, alsnog een schitterende winstvariant die eindigde in een dubbele vangstelling voor de vijandelijke dam!

Ook Peter Achterstraat en Jaap Oosterdijk speelden een dijk van een partij met een vrijwel symmetrische stelling met kansen over en weer, die keerden na schijfwinst in Peter zijn voordeel. Geert van der Molen en Iepie Poepjes gaven elkaar geen duimbreed toe en deelden de punten. Feike Muurling, vorig jaar geweldig op dreef, kan zijn draai nog steeds niet vinden en moest deze keer tegen een sterk spelende Bouke van der Werff het onderspit delven.

De uitslagen:

Hans Poepjes – Gabe Heijboer 2 – 0

Marjan Rutgers – Andries de Ruiter 1 – 1

Barteld Kortstra – Jan Visser 0 – 2

Joop Beetsma – Jan Niezen 2 – 0

Peter Achterstraat – Jaap Oosterdijk 2 – 0

Geert van der Molen – Iepie Poepjes 1 – 1

Bouke van der Werff – Feike Muurling 2 – 0