Dammer Van der Werff halve finalist bekertoernooi

LEMMER - De afgelopen speelronde bij Damclub Lemmer werden de kwartfinales gespeeld in het bekertoernooi. Het is een prestigieus toernooi met als inzet de Lemster Bokkingbokaal, dus moesten de dammers vol aan de bak.

De mooiste partij was het duel tussen Iepie Poepjes en Bouke van der Werff. Iepie had alleen aan winst genoeg om verder te bekeren, vanwege de regel dat de laagst geklasseerde volgens de eindstand van het vorige seizoen genoeg heeft aan een remise. Bouke pareerde alle aanvalsgolven van Iepie op bekwame wijze en plaatste zich als eerste voor de halve finale. Jan Visser ontpopte zich weer eens als een echte “cupfighter” tegen een sterk en gecompliceerd spelende Gabe Heijboer, die uiteindelijk verstrikt raakte in zijn eigen stelling.

Jan Niezen wist in het eindspel positioneel zich te ontdoen van Zwaantje van der Werff en houdt zijn “cupdroom“ ook nog in leven. In de onderlinge competitie komt Feike Muurling meer en meer op stoom, in een boeiende flankpartij verschalkte hij niemand minder dan Geert van der Molen. Jaap Oosterdijk speelde een sterke wedstrijd tegen Joop Beetsma, maar verslikte zich in een achterloper en kreeg een dam om de oren.

Overige uitslagen onderlinge competitie:

Willem Akkerman – Barteld Kortstra 1-1

Marjan Rutgers – Andries de Ruiter 1-1