Hennie Schutte: tien jaar secretaresse SCL

LEMMER - Hennie Schutte neemt na 10 jaar afscheid als secretaresse van de Stichting Cultuurbevordering Lemsterland (SCL). Het secretariaat zat haar als gegoten. Een omvangrijke taak, die ze al die jaren vol enthousiasme heeft vervuld. De medebestuursleden konden volledig op haar bouwen. Ze was onnavolgbaar accuraat in het geven van info en beantwoorden/doorsturen van de vele mailtjes.

Hennie Schutte kan zonder overdrijving ‘De Secretaresse’ van Lemmer worden genoemd. Naast het voeren van het secretariaat van de SCL was/is ze dat ook van de bridgeclub Sans Fumée, muziek en zangvereniging Excelsior en Vrouwen van Nu. Voor haar komst naar Lemmer (20 jaar geleden), werkte ze als secretaresse bij Wehkamp in Zwolle en deed ze personeelszaken bij de IJsselcentrale in Zwolle.

Tien jaar geleden is Hennie door de toenmalige SCL-voorzitter Geert van der Veen benaderd om het secretariaatswerk op zich te nemen. ‘Dat kan er nog wel bij naast al het andere vrijwilligerswerk’ vond cultuurliefhebster Hennie Schutte. Ze heeft het geweten, maar heeft er geen seconde spijt van gehad om het omvangrijke secretariaatswerk op haar te nemen. Veel werk verrichtte ze ieder jaar aan het programmaboekje. ‘Het is een hele klus om op tijd van alle impresariaten de informatie binnen te krijgen. En daarnaast vergt de terugkoppeling op de inhoud van het boekje van de medebestuursleden de nodige zweetdruppels. Ook het contact met de drukker is intensief. ‘Ieder seizoen ben ik weer blij en voldaan als de klus geklaard is’.

Fries is een dingetje

Alleen maar met positieve gevoelens kan Hennie terugzien op haar secretariaatswerk van de SCL. Maar één dingetje wil ze toch nog kwijt. ‘Tijdens de vergaderingen hadden een aantal bestuursleden de gewoonte regelmatig in he Fries te praten. Dan was het voor mij vrijwel ondoenlijk om alles juist in het verslag vast te leggen’. Binnenkort verhuist ze naar Doetinchem. We wensen haar daar een fijne tijd toe en pas op Hennie: ze weten je daar in de Achterhoek te vinden als secretaresse bij wat voor vereniging dan ook. Hennie Schutte heeft haar secretariaatswerkzaamheden inmiddels al overgedragen aan Annie Pranger.

Tekst: Thijs de Boer