Lionsclub en voedselbanken op jacht naar DE-punten en oud geld

LEMMER - Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ en de voedselbanken uit Balk/Workum en Lemmer gaan samen op jacht naar Douwe Egberts koffiepunten en oud geld.

Met de feestdagen op komst, steekt Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ de voedselbanken in Balk en Lemmer de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten deze voedselbanken namelijk weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten.

De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde dit circa 600 pakken koffie op in de regio. Tot 29 december kan iedereen zijn punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn.

Oud geld

De Lionsclub neemt de praktische kant van de inzameling voor haar rekening. Nieuw dit jaar is de inzameling van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld, dat niet meer door Nationale Banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht.

De bonnen en muntstukken kunnen tot 29 december worden ingeleverd op de volgende adressen in Lemmer: Poiesz supermarkten, Verlaet en Sluisweg, Jumbo Stationsweg en Spar, Lijnbaan.