De Arke doet mee aan waterpolotoernooi

LEMMER - Kinderen van alle basisscholen (groep 5 tot en met 8) uit de gemeente Heerenveen en omstreken mochten op 6 januari deelnemen aan dit evenement.

Maar liefst 11 teams van 10 scholen deden mee, waarbij 73 leerlingen het tegen elkaar opnamen. Het toernooi vond plaats in het zwembad van Sportstad Heerenveen en werd georganiseerd door waterpolovereniging SGHA, samen met Scoren voor Gezondheid.

Na een aantal spannende poule wedstrijden werd er hard gestreden in de finales. SGHA is een vereniging waar de combinatie van plezier en prestatie voorop staat en waar jong en oud genieten van waterpolo. Een lijn die ook zichtbaar was in het schoolwaterpolo toernooi. Voor een goed gevulde tribune genoten de kinderen en alle vrijwilligers van deze middag. Het was een echt feest en tussen de wedstrijden door was er tijd voor limonade en wat lekkers. Het toernooi werd gewonnen door De Arke, gevolgd door Nijewier 1. De derde prijs ging naar team Hasperschool 1 en de fair play prijs werd gewonnen door team van Maasdijk.

De deelnemende teams kwamen van de Ds. Hasperschool uit Akkrum, De Finne/De Boarne uit Aldeboarn, de Van Maasdijkschool, De Schakel, Het Kompas, De Akkers, Het Slingertouw én De Burcht uit Heerenveen, De Arke uit Lemmer, Nijewier uit Aengwirden en De Skelp uit Drachten.

Ruim 20 vrijwilligers van jong tot oud zorgden er voor dat het een geslaagd evenement was. Volgend jaar zal het scholentoernooi weer worden georganiseerd.