Zon, wolken en enkele bui

REGIO - Zon en wolken wisselen elkaar vandaag af. Er is kans op een enkele lichte bui. Het wordt 6-8 graden.

Vanochtend is er een mix van zonnige perioden en wolken. De meeste bewolking is voor het westen. In het oosten is het vrij zonnig. Er trekken enkele lichte buien over het land, maar op veel plaatsen blijft het droog. Er staat een frisse noordenwind. Het waait matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig in de kustgebieden. Op de oostelijke Wadden is de wind hard (7 Bft.). Gedurende de ochtend neemt de wind in de kustgebieden langzaam in kracht af.

Vanmiddag is het best aardig weer voor begin januari. Zonnige perioden en wolken wisselen elkaar af. Er is kans op een enkele lichte bui. In het westen kan de zon soms voor langere tijd achter de wolken verdwijnen. In het oosten blijft het droog en is veel ruimte voor de zon.

De temperatuur stijgt naar 6 graden in het zuiden van Limburg en het oosten tot 8 graden in het westen. Daarmee is het iets zachter dan normaal. Maxima van 4-6 graden zijn begin januari gebruikelijk. De noordenwind is overwegend matig van kracht. Aan zee waait het vrij krachtig.

Vanavond is het wisselend bewolkt met hier en daar een lichte bui. In het zuidoosten en oosten klaar het breed op en wordt het droog.

Komende nacht neemt in het hele land de kans op een buitje toe en zijn er wolkenvelden en opklaringen. In het binnenland komen de minima rond het vriespunt uit. Op de Veluwe en in de Achterhoek en Twente kan het lokaal 2 graden vriezen. Plaatselijk kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Tijdens buien loopt de temperatuur op naar een graad of 2.

Ook morgen is het wisselend bewolkt met hier en daar een bui. In de loop van de dag wordt het overwegend droog. De dagen daarna is er vrij veel bewolking. In het weekend is kans op een beetje regen en is het met 7-9 graden vrij zacht, laat Weeronline weten.