Schakers Lemmer spelen onderling na afgelasting

LEMMER - De eerste schaakwedstrijd in het nieuwe jaar zou voor Schaakclub Lemmer starten met een thuiswedstrijd tegen Westergoo uit Bolsward. Maar gezien de ijzel die het Noorden in de ban hield had de FSB besloten de wedstrijden af te lasten. Daardoor werd besloten om de onderlinge competitie te spelen en werd ronde 16 gespeeld.

Op bord één speelde Frankema tegen Jan Holtrop. Frank had Jan in een wurggreep en het was de hele partij afzien voor Jan, omdat hij slechts moest toezien dat Frank deze partij ging winnen. Nico Nuijen speelde tegen Bouke de Vries. Bouke speelde sterk en zag bijna alles, behalve één zetje, wat meteen fataal werd voor Bouke. Hier oor verloor Bouke uiteindelijk de partij. Sterk Maarten Breimer speelde op zijn beurt tegen Dick van Kolfschoten. Dick overzag een zetje, verloor teveel materiaal en gaf de partij op. Adrie van de Elshout kwam uit tegen Menno beetsma. Menno was duidelijk weer in zijn oude doen, speelde sterk en won van Adrie. Frans van der Veen speelde tegen Jaap Bulten, waarbij laatstgenoemde het goed vol hield, maar uiteindelijk toch de partij verloor. Gatze Visser speelde ook nog tegen Dick de Jong en dit mondde uit in een knappe prestatie van Gatze, die de partij remise kon houden.
Uitslagen ronde 16:
Holtrop - Frankema: 0-1 Nuyen - De Vries: 1-0 Breimer - Van Kolfschoten: 1-0 Van de Elshout - Beetsma: 0-1 Van der Feen - Bulten: 1-0 De Jong - Visser: 0,5 - 0,5