Agenda | Lezing vrijwilligerscollege

Lemmer - Het Vrijwilligerscollege presenteert op dinsdag 15 maart de lezing hooggevoeligheid: 'Van klacht naar kracht!'

In het dagelijks leven komen we op verschillende manieren in contact met mensen. Op het werk, in de buurt, en natuurlijk in het privéleven. Omgang met andere mensen verloopt vaak soepel, maar soms lukt het niet om goed contact te krijgen met de ander. Dit omdat van beide kanten men elkaar niet goed begrijpt. In dit geval is het mogelijk dat de persoon in de categorie hooggevoelige mensen valt en daarom anders reageert dan de meeste mensen en dus ook een andere aanpak nodig heeft. Deze HSP-ers (afkorting van High Sensitivity Persons) kunnen gevoelig zijn voor van alles en nog wat en daardoor moeite hebben met hun functioneren in de maatschappij zoals hij is. Dit vergt een speciale aanpak die erop is gericht om hun klachten om te zetten naar krachten. In deze lezing legt Willemien Runia, HSP-begeleider, uit hoe je deze mensen kunt herkennen en wat hun “eigenaardigheden” zijn. Als je ziet hoe verschillend mensen kunnen zijn dan kan dat leiden tot acceptatie van die ander zoals hij is. Je weerstand valt weg en je omarmt de mogelijkheden van de persoon.

Deze lezing is interessant voor iedereen die te maken krijgt met hooggevoelige personen in het werken met mensen of in de privésfeer. Ook voor personen die zelf hooggevoelig zijn is de lezing de moeite waard. De lezing vindt plaats op: dinsdag 15 maart 2016 in het PAC (Straatweg 52D te Lemmer) van 10.30 uur tot 12.00 uur.
 Interesse om deze lezing bij te wonen? Geef je dan vóór vrijdag 11 maart op bij Sylvia Edelenbos (s.edelenbos@timpaanwelzijn.nl) onder vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Deze training wordt mogelijk gemaakt door het Vrijwilligers College, een initiatief van Timpaan Welzijn en Miks Welzijn, ondersteund door het Kansfonds en gemeente De Fryske Marren.