Sfeervol huiskamerconcert van Janneke WarringaLemmer - Bij een huiskamerconcert denk je in eerste instantie niet direct aan het Woudagemaal.

Toch kreeg de Lemster zangeres Janneke Warringa met haar drie muzikanten het voor elkaar om met prachtige liedjes er een intieme, huiselijke sfeer neer te zetten. Zondag 20 maart gaf Janneke twee uitverkochte huiskamerconcerten in de filmzaal van het Woudagemaal.
 Het huiskamergevoel was mooi neergezet met behulp van wat kamerplanten, vloerkleden, tafeltjes en een schemerlamp. De begeleiding van gitarist Marcel Wiersma, pianist Paul Horjus en percussie/drums door René Veninga paste precies in deze sfeer.
 Janneke begon en eindigde haar set a capella met `Zomaar een dag..` waarin de tekst precies aansluit bij de insteek van het optreden; het is gewoon zomaar haar dag.
 Een heel concert met alleen maar liedjes die persoonlijk voor haar veel betekenen, haar bijvoorbeeld doen terugdenken aan haar jeugd, maar ook over de liefde en familie. Zo kwamen covers van Sting, Marco Borsato en Adele voorbij. Maar ook Friese songs, zoals ‘In tiid salang ferlyn’ waarbij ze werd begeleid door haar oom Bouke Kuipers op de gitaar en Klaas Samplonius op de mondharmonica. Dit lied is een bewerking in het Fries van Stoffel Zandstra van een nummer van The Dubliners. 
Het was een mooie middag met een mix van het Lemster gevoel, lichtvoetigheid en melancholie. Voor herhaling vatbaar, zeker op deze bijzondere locatie!.