Actiecomité Leerlingenvervoer naar Den Haag

BALK - Het Actiecomité Leerlingenvervoer gaat de CDA-fractie in de Tweede Kamer informeren over de centrale opstapplaatsen in de gemeente De Fryske Marren. De Partij benadrukt altijd dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is. "Wij als actiecomité willen het CDA in Den Haag laten weten dat CDA-wethouder Veltman en zijn fractie in de Fryske Marren hier niet naar handelen. Door "kwetsbare" kinderen niet meer thuis,maar bij centrale opstapplaatsen op te pikken, bezuinigt De Fryske Marren 19.000 euro op het leerlingenvervoer."

De ouders van 235 kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan willen dat deze maatregel wordt teruggedraaid. Niet alle opstapplaatsen bleken zo beschut,verlicht en veilig als de gemeente wilde doen geloven aldus het comité.

Zwartboek

Voorafgaand aan een raadcommissievergadering leverden ouders en de SP vorig jaar een zwartboek hierover in met 1200 handtekeningen.  Twee haltes zijn zijn door de gemeente inmiddels opgeheven. Ervoor kwamen twee nieuwe in de plaats,aldus de Fryske Marren. De ouders van de betrokken kinderen zijn hierover echter niet geinformeerd. In Oosterzee zijn daarbij problemen gerezen omdat de kinderen niet binnen kunnen staan.