Reddingsbrigade Lemmer behaalt vijfde plaats in Staphorst

LEMMER - Reddingsbrigade Lemmer heeft zaterdag 16 april meegedaan aan de jaarlijkse avondmarathon van de Staphorster Reddingsbrigade. Het team was een combinatieteam van reddingbrigades uit Friesland. Het team van Lemmer behaalde de vijfde plaats. De brigade van Oss werd de winnaar. In een tijdbestek van zes uur ging het erom welk team de meeste meters zwom. De avond was afwisselend ingedeeld. De eerste twee uur was er een sprintmarathon. Dit blijkt toch elke keer weer een zware opgave. Vervolgens was het verplicht tien minuten zwemmen per zwemmer voordat er gewisseld werd. Het laatste half uur was er een 50 meter estafette. In deze estafette maakt het niet uit wie wanneer zwemt, als de betreffende zwemmer maar 50 meter zwemt en dan wordt afgelost door de volgende zwemmer.

Tussendoor hebben de zwemmers twee verschillende estafettes uitgevoerd. De eerste estafette bestond uit het geboeid zwemmen met een mede teamlid en in de tweede estafette werd gezwommen met twee postzakken.

De Lemsters die meezwommen waren: Rik de Graaf, Mark Hoekstra, Tjebbe van der Meer, Saskia Tolhuis, Dennis de Vries, Manouk van den Berg, Myon de Vries, Jurrien keulen, Richard Sloos en teamleider Erwin Krijger