Lemmer Ahoy eerste grote zeilwedstrijd 2016

Lemmer - Lemmer Ahoy is dit jaar van 5 tot en met 7 mei. Dit driedaagse zeilevenement steekt van wal in de morgen van Hemelvaartsdag.

De wedstrijden fungeren als de eerste grote krachtmeting tussen de schippers van de SKS en IFKS. Dat trekt veel belangstelling vanaf de wal. Verderop in de baai van Lemmer zeilen de kleinere rond- en platbodems hun Ahoy-race. De organisatie is in handen van Watersportvereniging de Zevenwolden.

Er doen zo’n vijftig skûtsjes mee aan Lemmer Ahoy. Dat is jaar op jaar een aardig spektakel. Het strijdtoneel is de baai van Lemmer. De zeilwedstrijden zijn het beste te volgen vanaf de hoek in de dijk, iets voorbij het strand. Hierlangs komen de skûtsjes bij elke ronde dichtbij. Al is de afstand wel afhankelijk van de baan die organisator WSV De Zevenwolden kan uitzetten. De kleinere rond- en platbodems varen hun eigen race. Dit traject ligt verderop in het IJsselmeer. Voor en na de wedstrijden liggen de rond- en platbodems in de havenkom van Lemmer. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg.

09.30 uur: Palaver bij Britisch Pub aan de Oude Sluis in centrum Lemmer, 12.00 uur: Start eerste wedstrijd in de baai. Indien mogelijk zijn er twee wedstrijden. Vanaf 15.00 uur: Boten keren terug. De rond- en platbodems gaan door de sluis naar de binnenhaven in het centrum. De skûtsjes meren af bij de Vuurtorenweg. De Ahoy-kermis in centrum Lemmer is van 14.00 tot circa 23.00 uur.