Lenteconcert Lemstermannenkoor

Lemmer - Het Lemstermannenkoor hield 30 april in de Gereformeerde kerk van Lemmer een Lenteconcert. Gastoptreden was Hendrie Westra op zijn marimba.

Om 20.00 uur opende het Lemstermannenkoor de avond met het lied Lobt der Hernn der Welt, hierna sprak voorzitter Lammert Wassenaar enkele woorden tot het publiek dat in grote getallen naar het concert was gekomen en wenste dirigent Feike van Tuinen Organist Jan Kroeske en onze gast Hendrie Westra heel veel succes tijdens dit concert.

Het Lenteconcert stond tevens in het teken van de nieuwe dirigent Feike van Tuinen die later op de avond zichzelf nog even voor zou stellen aan het publiek. Het mannenkoor begon met een blok van vier liederen, Domine salvam fac Reginam, Boedy Inja Hospodni , Thanks be to God en Ambrosianischer Lobgezang hierna was het de beurt aan Hendrie Westra op zijn Marimba voordat hij muziek ten gehore bracht op zijn instrument vertelde hij nog even het één en ander over de Marimba. Tijdens zijn spel op de Marimba was het muisstil de mensen genoten van de klanken die Hendrie ten gehore bracht.

Hierna zong het Lemstermannenkoor weer 4 liederen. Hierna was het de beurt aan de nieuwe dirigent van het Lemstermannenkoor om zich voor te stellen aan het publiek. Na het één en ander over zichzelf verteld te hebben was het weer Hendrie Westra die het publiek liet genieten van de klanken uit zijn instrument. Tot slot zong het Mannenkoor nog een achttal liederen, hierna bedankte de voorzitter een ieder voor zijn of haar aanwezigheid en wenste hen wel thuis, voor diegene die nog even nader kennis wilde maken met de nieuwe dirigent werd uitgenodigd om na het concert nog even gezellig na te zitten in de grote zaal van het Baken. Het Lemstermannenkoor kan terugzien op een zeer geslaagd concert.