Vis spel en doedag H.S.V. Ons Genoegen Sint Nicolaasga

SINT NICOLAASGA - De H.S.V. Ons Genoegen hield afgelopen zaterdag een ‘vis spel en doedag’ voor kinderen vijf tot en met veertien jaar aan ‘t Sein in Sint Nicolaasga.

Onder leiding van vismeester Jan van der Werf konden de dertig kinderen alles ontdekken over het op een vriendelijke manier onthaken van een vis, visherkenning, tuigje maken en het kennen en opnoemen van verschillende waterplantjes en water diertjes zoals kikkervisjes en watervlooien. Niemand minder dan Ed Stoop van Vis TV gaf extra glans aan de dag.

De kleine vissertjes vonden het geweldig. Er werd dan ook behoorlijk vis gevangen. Roan Breed ving een enorme brasem die in het leefnet belandde zodat andere kinderen ook de kans kregen om de vis te bekijken. Niet veel later was Roan zelf als een vis in het water. Hij verloor even zijn evenwicht en belandde zelf in de vijver. Nadat hij eruit was geklommen ging hij rustig door met vissen. Ed Stoop pakte ook even een hengeltje en ging mooi tussen de kinderen staan. Tijdens het vissen vertelde hij nog even over de fijne kneepjes van het vissen.