Nieuwe wijkverpleegkundige Hof en Hiem Thuiszorg Lemmer

Lemmer - Lemmer Sinds kort is Niels van de berg aan de slag als nieuwe wijkverpleegkundige bij Hof en Hiem Thuiszorg in Lemmer en wijde omgeving.

Hij is recent afgestudeerd als HBO-verpleegkundige. ,,Het is mijn taak als wijkverpleegkundige indicaties te stellen voor de persoonlijke verzorging en verpleging en ook ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorgverlening. Ik wil graag een verbindende schakel zijn tussen cliënten, hun familie, collega’s, vrijwilligers en samenwerkingspartners,’’ zegt hij.

Niels van de Berg, geboren en getogen in Lemmer, had altijd de droom om als ambulance verpleegkundige zijn brood te verdienen, maar door stages in de ouderenzorg en thuiszorg kreeg dit een andere wending. ,,Ik ontdekte dat ik veel voor ouderen kon betekenen en heb me daarom gespecialiseerd tot geriatrisch en gerontologisch verpleegkundige.’’ Volgens hem wordt in het hedendaagse zorgbeleid verwacht dat iedereen zolang mogelijk thuis blijft wonen. ,,Samen met de collega’s van Hof en Hiem thuiszorgteam Lemmer kunnen we bijdragen aan de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van onze cliënten.’’

Hof en Hiem Thuiszorg biedt vanuit haar kantoor in Suderigge verzorging, verpleging en begeleiding aan een groot aantal ouderen uit Lemmer en omgeving. De lijnen met het zorgcentrum Suderigge zijn erg kort, hier zijn volop mogelijkheden voor zinvolle dagbesteding als aanvulling op de zorg thuis en logeerfaciliteiten als het thuis even niet meer gaat.