Grasbaanrace keert na twintig jaar terug in Kuinre

Joure - Voor het eerst sinds ongeveer twintig jaar wordt er weer een grasbaanrace gehouden in Kuinre. Die vindt plaats op 3 september.

De Motorcross Club Kuinre organiseerde eerder vanaf medio jaren zestig tot ver in de tachtiger jaren met enige regelmaat grasbaanraces in het dorp. Naast regionale- en KNMV-wedstrijden was het binnenslepen van de finale van de Europese kampioenschappen zijspancross voor menigeen het hoogtepunt. Daarbij kwamen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland naar Kuinre.

Eind vorig jaar opperden twee grasbaanracers uit het dorp het idee om de boel wakker te schudden en weer grasbaanraces te houden. Het groepje werd uitgebreid van twee naar negen personen. Zij begonnen met de veelal in het noorden actieve Vereniging Ter Bevordering van de Motorsport (VTBM) te benaderen en enthousiast te krijgen om Kuinre in 2016 weer op de baansport kalender te krijgen. Dat is dus gelukt. Daarmee keert het evenement na jaren weer terug in Kuinre.

De poorten aan de Uiterdijkenweg gaan omstreeks 7.00 uur open voor rijders en publiek. Vanaf 10.00 uur zijn er trainingen en aansluitend start om 12.00 uur de eerste race. Tijdens en tussen de races door is er genoeg te zien en beleven voor jong en oud en staat er, net als vroeger, ook weer een feesttent op het terrein.

De namiddag en avond wordt muzikaal ingevuld met een dj en is voor iedereen vrij toegankelijk. Overdag geldt er entree voor bezoekers van 13 jaar en ouder.