Speedbooks Frisian Polo Trophy

Franeker - Het Gaasterlandse Rijs is in het weekend van 10 en 11 september het toneel van de eerste Speedbooks Frisian Polo Trophy.

Initiatiefnemer is Virgil Hoekstra van Landgoed Rijs Events. Hij organiseert het evenement samen met Johan Schikker en landgoedeigenaar Ule Haarsma. Bij de wedstrijd nemen Manege Gaasterland uit Harich en PSV De Oorsprong uit Sint Nicolaasga het tegen elkaar op. Ook vindt er een quadrille plaats met Friese paarden en dressuur met Friese paarden en is er een tuigpaardenshow in samenwerking met de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden-Stamboek.

Daarnaast zijn er doorlopend modeshows van By Oni en is er voor de kinderen een ponyclub, met springkussens en een clownsteam. Verder kan er kunst worden bekeken en gekocht bij Orange Art en zijn de tien beste foodtrucks van Nederland aanwezig.

Voor kinderen tot en met 12 jaar is het evenement gratis. Parkeren is eveneens kosteloos. Hoofdsponsor is Speedbooks uit Heerenveen. Daarnaast zijn BMW De Beier uit Heerenveen, Schaap en Citroen, de NDC mediagroep en het KFPS exclusieve partners.

Zie http://polorijs.nl.