Natte Nacht Zonder Dak toch succesvol

HASKERDIJKEN - Vijftien mensen hebben zaterdag- op zondagnacht in een eigengebouwd onderkomen de nacht doorgebracht. Dit deden zij in het kader van Nacht Zonder Dak, georganiseerd door Stichting Care For Gambia.

Het doel van Nacht Zonder Dak was geld inzamelen voor kinderen in Gambia, die met dit geld naar school kunnen gaan. De deelnemers varieerden in leeftijd van 6 tot 60 jaar. De jongste deed mee onder begeleiding van een ouder. Vol enthousiasme bouwden de deelnemers een onderkomen met ‘waardeloos’ materiaal. Dit leverde veel creatieve creaties op.

Tussendoor was er ook gelegenheid voor vermaak. Zo kon de wereld vanaf een hoogte van 35 meter worden bekeken, er was een springkussen en deelnemers konden genieten van hapjes en drankjes. ’s Avond was er voor de bouwers een barbecue.

De jongste deelnemers zochten hun eigen “huisje” op vlak voor het donker werd. Voor de overige deelnemers was er nog een kampvuur en er werd op djembés gespeeld. Juist toen iedereen in hun eigen gebouwde onderkomen in de rust was, werden de bouwwerken getest door de weerelementen. Regen en onweer met wind beschadigde de creatieve bouwwerken dusdanig dat er geëvacueerd moest worden.

Er was echter een noodplan. Na een natte onderbreking kon iedereen de nachtrust hervatten. Ze vonden het voor herhaling vatbaar. Door het sponsorgeld kan Stichting Care for Gambia twaalf kinderen in Gambia ondersteunen voor de basisschool, of twee voor het voortgezet onderwijs.