Open dag nieuwe babyopvang SKIK Sint Nicolaasga

Sint Nicolaasga - Sint Nicolaasga Sint Nicolaasga heeft sinds deze maand een nieuw soort opvang voor baby’s. SKIK Stichting Kinderopvang start hier met een kleinschalige en flexibele babyopvang op het terrein van Maeykehiem.

Het blijkt dat sommige ouders specifiek de voorkeur hebben voor een knusse en vertrouwde opvangplek voor hun baby. Met het bieden van babyopvang speelt SKIK graag in op de vraag van deze ouders.

Ouders kunnen daarmee nu bij SKIK in Sint Nicolaasga kiezen tussen opvang op het kinderdagverblijf (met kinderen van 0 tot 4 jaar) of de babyopvang (voor baby’s tot 1,5 à 2 jaar). Daarnaast is er op het bosrijke terrein van Maeykehiem voor kinderen vanaf 4 jaar ook een buitenschoolse opvang met de focus op sport en natuur.

Op de babyopvang volgen de baby’s zo veel mogelijk hun eigen eet- en slaapritme. Net als thuis, vertrouwd dus. Er is veel persoonlijke aandacht, bijvoorbeeld tijdens het verschonen of op schoot tijden het drinken of voorlezen. Via smartphone of tablet kunnen ouders zien wat hun kind doet en beleeft op de babyopvang.

Op zaterdag 10 september van 9.30 tot 13.00 uur is er Open Huis op de babyopvang aan de Bouwen 17a. Alle (aanstaande) ouders met kinderen zijn van harte welkom om een kijkje te nemen op de babyopvang en mee te doen aan gratis workshops zoals ‘muziek op schoot’ en zwangerschapsyoga. Ook is er bellypainting (beschilderen van ‘bolle buik’) en de mogelijkheid tot het maken van een gratis foto hiervan of van het kind. Iedere bezoeker ontvangt bovendien een slabbetje of beertje.