SC Heerenveen neemt blindentribune in gebruik

HEERENVEEN - SC Heerenveen neemt zaterdag rondom de thuiswedstrijd tegen FC Twente de eerder dit jaar aangekondigde blindentribune in gebruik. Die wordt geopend door Eerste Kamerlid Joop Atsma.

In totaal nemen er veertien mensen met een visuele beperking plaats op de tribune. Zij volgen de wedstrijd via een koptelefoon. Daarop wordt in beeldende termen door twee vrijwilligers verteld wat er gebeurd op het veld en wordt de sfeer in beeld gebracht. Er zijn in totaal tien vrijwilligers geworven via een advertentie. Van hen zijn er steeds twee aanwezig, die vertellen over zaken als kleur schoenen, haardracht, wat gebeurt er in het stadion en bijvoorbeeld emoties en sfeeracties.

De blindentribune is gevestigd bij vak vijf en is mede mogelijk gemaakt met financiële hulp van Caparis. Terwijl Koninklijke Visio de blinden en slechtzienden ontvangt en begeleidt. Zij zorgen er onder andere voor dat bij elke wedstrijd twee vrijwilligers aanwezig zijn om de blinden en slechtzienden te begeleiden. Hun werkzaamheden variëren van het begeleiden van de hoofdingang naar de tribune tot bijvoorbeeld begeleiding bij toiletbezoek.