Erwin Stokmans beste biertapper van het noorden

GRONINGEN - Erwin Stokmans van Beachclub Lemmer is de beste biertapper van het noorden. Hij heeft maandag 3 oktober in Groningen het Kampioenschap Biertappen van Noord-Nederland gewonnen.

In de Martinikerk streden de beste 70 biertappers van de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland om het Kampioenschap Biertappen van Noord-Nederland. Vorig jaar eindigde Erwin Stokmans op ditzelfde podium al op een prachtige derde plaats. Daarnaast werd hij vorig jaar ook al Fries Kampioen Biertappen. Dit jaar mag hij dus ook deze uitmuntende prestatie bijschrijven op zijn palmares. Met dit resultaat plaatst hij zich tevens voor de landelijke finale. Ook Rein Arjan Zijlstra van Beachclub Lemmer leverde een sterkte prestatie, door als vierde te eindigen in de finale.

In de eerste ronde moesten alle deelnemers 2 fluitjes en 2 vaasjes tappen. Beachclub Lemmer was met 5 deelnemers op dit Kampioenschap aanwezig. Chas Hall scoorde voor de fluitjes 70 punten en voor de vaasjes 68 punten. Met dit resultaat eindigde hij op de 20e plaats. Nick Vrielink scoorde voor de fluitjes 74 punten en voor de vaasjes 68 punten. Hij eindigde hiermee op de 14e plaats. René Engwerda scoorde voor de fluitjes 72 punten en voor de vaasjes 71 punten. Met dit resultaat eindigde hij op de 12e plaats. Erwin Stokmans scoorde voor de fluitjes 77 punten en voor de vaasjes 69 punten. Hij eindigde hiermee op de 7e plaats. Rein Arjan Zijlstra scoorde voor de fluitjes 75 punten en voor de vaasjes 77 punten. Hij eindigde hiermee op de 1e plaats. De beste 11 deelnemers plaatsten zich voor de finale van dit Biertapkampioenschap. Rein Arjan Zijlstra (152 punten) en Erwin Stokmans (146 punten) plaatsten zich met deze prachtige resultaten voor de finale.

In de bloedstollende finale streden de beste 11 biertappers tegen elkaar om het Kampioenschap Biertappen van Noord-Nederland. Daarnaast waren er vier tickets te verdienen voor de landelijke finale in Amsterdam. De punten van de eerste ronde telden niet meer mee in de finale. In de finale moesten alle finalisten 2 fluitjes tappen, 2 vaasjes tappen en 1 flesje speciaal bier van het Belgische Grimbergen uitschenken op een dienblad voor de jury. Erwin Stokmans van Beachclub Lemmer werd winnaar van dit kampioenschap met een score van 174 punten. Een geweldige prestatie! Tweede werd Renate Feenstra van Het Wapen van Ens met een score van 173 punten. Derde werd Dennis Goossens van Het Wapen van Ens met een score van 168 punten. Rein Arjan Zijlstra van Beachclub Lemmer werd vierde met een score van 162 punten. Helaas voor Dennis Goossens en Rein Arjan Zijlstra is er sinds dit jaar een nieuwe regel ingevoerd. Elk horecabedrijf mag slechts 1 deelnemer afvaardigen naar de landelijke finale. Hierdoor kregen de nummers 5 en 6 in de finale de finaletickets van de nummers 3 en 4.

Erwin Stokmans, Kampioen Biertappen van Noord-Nederland, gaat in januari 2017 op de Horecava in Amsterdam proberen om ook het Landelijke Kampioenschap Biertappen te winnen.