Wereldpremière De Blaasbende een feit

Lemmer - Na de zomervakantie zijn 45 kinderen van de vijf basisscholen in Echtenerbrug, Bantega en Oosterzee, gestart met een nieuw muziekproject ‘De Blaasbende’ om op een vernieuwende manier muziek te leren maken. Waar het gebruikelijk was om eerst twee jaar individueel les te krijgen en dan mee te mogen doen in het orkest is nu de opzet om al na zes weken een spetterend concert te houden. De Blaasbende bestaat uit koperen blaasinstrumenten, saxofoons en slagwerk. De eindpresentatie is vrijdag gehouden in dorpshuis De Brêge in Echtenerbrug.

Sommige jonge artiesten waren al net zo nerveus als de oude rotten in het vak dat ook zijn. Het liedje Au claire de la Lune, ook bekend als het maanliedje, bestaat uit drie noten en dat kon iedereen na enkele muzieklessen al spelen. Een aantal kinderen was al enthousiast genoeg om een solo te laten horen. Ook speelde de Blaasbende Muziek is cool met begeleiding van Fanfare Us Ideael - Nieuw Leven. De jonge musici kregen er gaandeweg het optreden steeds meer zin in en begonnen al spontaan mee te spelen met het afsluitende nummer The Final Countdown

Voor deze nieuwe aanpak heeft initiatiefnemer Fanfare Us Ideael - Nieuw Leven uit Echten de stichting TacT Muziek uit Zwolle ingeschakeld, die de lessen verzorgde met vier docenten. Met deze opzet is er direct resultaat en dat creëert energie om uit te kijken naar het volgende deel van het project. Alle deelnemers kunnen doorgaan met De Blaasbende in de vorm van een jeugdorkest en muzieklessen. Ook kinderen die niet mee hebben gedaan met het project zijn van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.uinl.nl.