Agenda | Natuurwerkdag NOP

BANT - Oude spijkerbroek en laarzen aan, een regenjas mee. Lekker buiten aan de slag, in weer en wind, samen met gezin of familie, met een groep vrienden of de buren, de sfeer is altijd goed.

Er wordt gewerkt op plekken waar je anders niet gauw komt. Een wilg knotten, takkenrillen maken, een poel schonen, zagen en snoeien. Het kan allemaal op de Natuurwerkdag op zaterdag 5 november. De natuurwerkdag is (ook) voor kinderen ontzettend avontuurlijk en leerzaam. Op de meeste locaties is voor kinderen wel iets te doen. Op deze dag kunnen ze hun eigen omgezaagde boom zien en horen vallen of leren ze waarom takkenrillen worden gemaakt in het bos.

Zo’n 600 deelnemers kunnen dit jaar op 20 locaties in Flevoland terecht, waarvan 5 plekken in de Noordoostpolder. Zo ook in Bant. Het Buitenbantpad is toe aan een stevige onderhoudsbeurt. Er moet worden gesnoeid, de bordjes en palen nagekeken en gerepareerd. Ook de schaftkeet is toe aan onderhoud.

In de Gesteentetuin op Schokland gaan de vrijwilligers de bosranden aantrekkelijker maken voor vlinders en andere insecten en een poel aanpakken voor reptielen en amfibieën. In het Kuinderbos, het grootste en oudste bos van de polder, wordt een beek geschoond. En na afloop pannenkoeken eten. Tenslotte kunt u in het Waterloopbos zagen en hooien, belangrijk en nuttig werk om de schaalmodellen in dit Rijksmonument in stand te houden. Voor een pan snert bij de lunch wordt gezorgd.

Kijk voor meer informatie over locaties, activiteiten en aanmelding op www.natuurwerkdag.nl.