Erwin Stokmans ook kampioen Fries kampioenschap Biertappen

SNEEK - Erwin Stokmans van Beachclub Lemmer is ook Fries Kampioen Biertappen 2016 geworden. Op 10 oktober werd hij al kampioen Biertappen van de regio Noord Nederland.

Maandag 31 oktober heeft hij ook nog in Grand Café de Walrus in Sneek gestreden tegen meer dan 40 bartenders. Tweede werd Michel Mok van Café de Witte Kat uit Sneek en de derde plaats is voor Rein Arjan Zijlstra ook van Beachclub Lemmer.

Erwin Stokmans en Michel Mok gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap in januari 2016 tijdens de Horecava in Amsterdam. Tijdens de wedstrijd werden eerst in voorrondes 2 fluitjes en 2 vaasjes getapt en geserveerd aan de jury. In de finaleronde werden naast 2 fluitjes en 2 vaasjes ook een flesje bockbier uitgeschonken en gepresenteerd op een plateau voor de vakjury.

De wedstrijd werd georganiseerd door de afdeling van Súdwest-Fryslân van Koninklijke Horeca Nederland. De organisatie kan terug zien op een kwalitatief hoogstaande wedstrijd waarin veel enthousiasme werd getoond, waarmee de deelnemers aantonen dat het beste biertje toch echt in de Nederlandse horeca gepresenteerd wordt.