Jorn Hoekstra winnaar Tjeukemeer Open 2016

OOSTERZEE - Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november streden 36 biljarters om de titel van het 10 e Tjeukemeer Open in Café Restaurant Tjeukemeer te Oosterzee. Het toernooi werd geopend met een poulefase, waarin 4 spelers streden om een plekje in de knock-outfase.

Op vrijdagavond speelden de meesten één wedstrijd en op zaterdag twee. Na de poulefase gingen de beste 16 biljarters door naar de knock-outfase op zondag, 13 heren en 3 dames. Na vele mooie en ook spannende partijen gingen er 4 heren door naar de halve finale. In de halve finale werd de eerste partij gespeeld tussen Cor Schaaf en Jorn Hoekstra. Deze werd gewonnen door Jorn. De tweede halve finale ging tussen Fernand Kuypers en Leo van der Plaat, welke tijdens een spannende oplopende strijd, uiteindelijk gewonnen werd door Fernand. In de strijd om de derde plaats stonden Cor en Leo tegenover elkaar. Leo bleef achter in de punten, hier maakte Cor gebruik van en won de wedstrijd.

Tijd voor de finale. Jorn moest 20 caramboles maken en Fernand 28 caramboles. De heren begonnen beide kalm aan de wedstrijd. Jorn begon punten te maken en Fernand kon het niet bijbenen. Jorn maakte uit en Fernand had de nastoot. Hij begon nog dapper aan een serie maar het was niet genoeg, dus won Jorn de partij en mocht zich winnaar van het 10 de Tjeukemeer Open noemen.