Veenstra en Durksz ‘Baardmannen’

SINT NICOLAASGA - Burgemeester Fred Veenstra en wethouder Durk Durksz van gemeente De Fryske Marren hebben maandag het boek Baardmannen van Sint Nykster Arie Bruinsma in ontvangst genomen.

Ondanks dat deze beide mannen niet in het boek staan als baarddragers, waren ze zeer geïnteresseerd in het boek en het ontstaan daarvan. Fotograaf Arie Bruinsma uit Sint Nicolaasga maakte in de periode 2014 en 2015 een serie portretten van mannen met baarden. Al deze 200 portretten zijn nu gebundeld in een boek. Het boek 'Baardmannen' geeft naast 200 foto's ook inzicht in de man achter de baard door middel van korte stukjes tekst.

Durk Durksz wist te vertellen dat hij vroeger ook een forse baard had. Voor zijn toenmalige werk kwam hij veel bij veehouders over de vloer en werd uit praktisch oogpunt de baard een flink stuk ingekort, maar helemaal gladgeschoren heeft Durk Durksz zich nooit. Fred Veenstra was oprecht geïnteresseerd in het nieuwe project van Arie Bruinsma, waarin hij een serie portretten en verhalen maakt van pubers.