Brons voor Josine Kruijshaar bij tweede divisie wedstrijd

ASSEN - In Assen is zaterdag de eerste competitie wedstrijd van de tweede divisie turnen georganiseerd voor turnsters uit Groningen, Friesland en Drenthe. Een wedstrijd waaraan normaal gesproken leden van turnhal verenigingen aan deelnemen.

Rineke Haarsma van Pegasus – Lemmer had vorig seizoen de vrijwillige stap gemaakt om aan dit hoge niveau mee te doen. Na de Friese titel vorig seizoen in de 3 e divisie besloot Josine Kruijshaar, lid van dezelfde vereniging, ook de uitdaging aan te gaan van het hoge landelijke tweede divisie niveau. De twee turnsters van de Lemster vereniging hebben in Assen een prima wedstrijd laten zien. Rineke Haarsma scoorde vooral hoog met haar tweede sprong. Haar puntentotaal was nog niet voldoende om in de prijzen te vallen of een toestel finale te halen. Toch zijn er in de tweede wedstrijd op 10 december zeker ook mogelijkheden voor de turnster uit Tjerkgaast.

Josine Kruijshaar turnde haar eerste wedstrijd op dit niveau fantastisch. Ondanks een missertje op brug werd in de meerkamp een verdienstelijke derde plaats behaald. Een resultaat door de hoogste score op vloer en een prima vierde rangschikking bij sprong. Voor deze twee onderdelen heeft de turnster uit Woudsend zich nu al geplaatst voor de toestel finale van Noord Nederland.

In Nieuwehorne werden op dezelfde dag de Friese kampioenschappen op D niveau georganiseerd. De jongste groep van Pegasus had zich vanuit de voorronden geplaatst voor drie onderdelen wat zeker al een prestatie was. Tijdens de provinciale titelstrijd lieten de meisjes van de Lemster vereniging op enkele onderdelen een prima vooruitgang zien. De resultaten waren niet hoog genoeg om in de prijzen te vallen. Op zich geen probleem. De deelname aan de springwedstrijden was vooral bedoeld als training in voorbereiding op de individuele wedstrijden.