Kerstconcert Lemstermannenkoor

SINT NICOLAASGA - Het Lemstermannenkoor geeft op zaterdag 17 december een Kerstconcert in de Sint Nicolaaskerk van Sint Nicolaasga met medewerking van het Vocaal Ensemble Exicon.

Het Lemstermannenkoor staat onder leiding van dirigent Feike van Tuinen en organist Jan Kroeske, het bestaat momenteel uit zo’n 120 leden. Het is een alom bekend koor waar, naast kwaliteit en passie voor het zingen. saamhorigheid, vriendschap en gezelligheid voorop staan. Exicon is een vocaal ensemble van een tiental leden dat zingt zonder begeleiding: een a capella koor. Het koor bestaat uit geschoolde beroeps musici uit de omgeving van Hengelo. Hun repertoire bestaat uit klassieke en gregoriaanse stukken. Het koor volgde masterclasses bij de King Singers en vertolkt vaak bepaalde thema’s of liederen cycli. De groep staat bekend om hun zuivere en transparante klank. Tijdens dit concert zingen ze een speciaal door hen samengesteld kerstrepertoire. Het Lemstermannenkoor brengt dit kerstconcert natuurlijk bekende kerstliederen en er is samenzang. Maar ook enkele grotere en nieuwe koorwerken waarin de kwaliteit van het koor en die van het gastkoor Exicon tot uitdrukking komt.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €10 bij de Jumbo, bij Van der Leest Textiel en Mode en via de penningmeester met e-mail fekaneel@hetnet.nl of aan de zaal €12,50.