Schaken | Ronde 13

LEMMER - Weer een mooie schaakavond met verassende uitslagen en zo hoort het ook. Op bord 1 gelijk spektakel. Dick van Kolfschoten tegen Frank Frankema. Dick bouwde aan een mooie stelling.

Frank was voornemens om de stelling te breken. En had hier veel tijd voor nodig om een plan te bedenken. Met nog weinig tijd op de klok voor Frank bood Dick remise aan. Na nog wat tijd besloot Frank hier mee akkoord te gaan. Een mooie remise voor Dick. Op bord 2 Nico Nuijen tegen Frans vd Een. Frans enige tijd afwezig komt weer helemaal terug in oude form. Na een mooi resultaat tegen Emmeloord nu tegen Nico. Nico in de aanval en steeds kon Frans een zetje vinden om de aanval te pareren. En in het eind spel een mooie zet van Frans die niet door Nico was gezien won Frans een kwaliteit. En met handig af te ruilen kwam er ook nog een vrij pion die niet meer te stoppen was. Nico gaf voor tijd de partij op. Weer een mooie overwinning voor Frans. Dick de Jong deed wat hij moest doen en won van Gatze Visser wat niet vanzelfsprekend is. En Durk vd Werf won fraai van Jaap Bulten.

1 D.v.Kolfschoten - F.B.Frankema ½ -½, 2 N.Nuyen - F.v.d.Feen 0-1, 3 D.de Jong - G.Visser 1-0, 4 D.v.d.Werf - J.J.Bulten 1-0.