Kerstconcert Popkoor Poptoan

LEMMER - In een royaal gevulde Hervormde kerk hield het Popkoor Poptoan haar eerste Kerstconcert. Vijf saxofonisten van muziekvereniging Crescendo verwelkomden op muzikale wijze het publiek.

Met de opening It’s beginning to look a lot like Christmas werd een voorproefje genomen op het komende Kerstfeest en het zette de toon voor het afwisselende programma, met onder andere Jingle Bells, Baby it’s cold outside. Maar ook met liedjes als; Leun op mij en You raise me up en May the road rise to meet you.

Het koor werd uitstekend begeleid door Corinne Staal en Oeds Bouwsma. Anne van Dijk zong een Fries ode aan Marije Maria en samen met Jellie Dijkman werd er in het Fries en Engels gezongen over het dromen van een Witte Kerst. Poptoan kidz ontroerde het publiek met: Jij bent welkom en Gloria en de samenzang van een aantal bekende kerstliedjes bracht de sfeer er helemaal in. Jannie Brandsma, de dirigent van het koor en ook een fantastische zangeres zong voor een muistille kerk The Christmas song en kreeg een staande ovatie bij haar intro van de gospel This little light of mine.

Pipes of Peace samen gezongen door het koor en de Kidz met de fluitiste Hinke Mulder was ook een hoogtepunt en met de afsluiter Een heel gelukkig Kerstfeest, dat door iedereen werd meegezongen.

Nettie Bastiaan