Vogelgriep van invloed op Zuiderzeeshow Pels en Pluim

LUTTELGEEST - De Zuiderzeeshow van de vereniging Pels en Pluim moet het dit jaar doen zonder kippen, siervogels en watervogels.

De aanhoudende vogelgriep en het vervoersverbod in diverse regio’s deed het bestuur besluiten de show alleen te houden voor konijnen, cavia’s en sierduiven.

Het bestuur noemt het een lastige beslissing. ,,Maar de grote belangstelling voor de show vanuit de fokkers van konijnen, cavia’s en sierduiven maakt het de moeite waard om de tentoonstelling toch te houden. Daarnaast is op het laatste moment de provinciale bondsshow ondergebracht tijdens de Zuiderzeeshow.”

Dat laatste zorgt volgens de organisatie voor meer inzenders en voor meer competitie door de extra beschikbaar gestelde prijzen vanuit de nationale kleindierliefhebbersbond. Normaal gesproken zouden er rond de achthonderd dieren naar de Orchideeën Hoeve komen. Nu zijn dat er 484. ,,Dat is alsnog een heel mooi aantal.”

De keurdag is donderdag 12 januari. De dieren worden dan beoordeeld op hun kwaliteiten door een groep keurmeesters. Aan het einde van de middag zijn de hoofdprijswinnaars bekend zijn. Op donderdag wordt de show vervolgens geopend om 20.00 uur. Dan worden ook de prijzen uitgereikt.

De entree voor de kleindierenshow is gratis. De tentoonstelling is geopend van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 januari. Op donderdag is de show van 19.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 15.45 uur.