Creatieve coaching met paarden in Lemmer

LEMMER - Laura Beerstra is een gediplomeerd creatief therapeut beeldend vormen en gediplomeerd maatschappelijk werker. Daarnaast heeft ze een opleiding, hulpverlening met paarden afgerond.

,,In mijn praktijk leg ik graag de verbinding tussen deze opleiding’’, vertelt ze. ,,Dat doe ik door creatieve beeldende middelen te gebruiken en door met medehulp van paarden te coachen. Ik heb gezien en ervaren dat deze manier van werken het intuïtieve voelen en denken versterkt. Dat kan enorm helpen om lastigheden waar iemand tegenaan loopt vanuit een andere invalshoek te bekijken.’’ Paarden zijn in het hier en nu en zijn bijzonder gevoelig en intuïtief als het gaat om lichaamstaal volgens Beerstra. Door hun vermogen alert te zijn op de kleinste veranderingen in emoties, energie en spierspanning kunnen ze duidelijk maken wat wel aanwezig is, maar waarvan je zelf niet bewust was dat het aan de oppervlakte aanwezig was. Dit kan leiden tot heldere inzichten.

,,In mijn praktijk bekijken we welke manier van coachen geschikt is’’, gaat ze verder. ,,Dat is maatwerk. Zo kan het zijn dat we de ene keer met creatieve middelen werken, zoals schilderen, tekenen of collages maken en de andere aan de slag gaan bij de paarden.’’ Wanneer de paarden helpen bij de hulpverlening is dat op een buitenlocatie nabij Lemmer. De hulpverlening vindt plaats naast het paard. Er is geen ervaring met paarden nodig voor paardencoaching.

Kijk voor meer informatie op www.creatieve-coaching- lemmer.nl, of bel met Beerstra op het nummer 06 12176713.