Lemster Diana den Boom exposeert in Emmeloord

LEMMER - Dierportretschilderes Diana den Boon uit Lemmer exposeert haar werk vanaf 12 februari drie weken in Kunstruimte Novazero in Emmeloord.

Naast enkele abstracte schilderijen stelt de Lemster schilderes vooral uiterst realistische dierportretten tentoon bij Novazero aan de Bedrijfsweg 62. De opening is 12 februari om 15.00 uur. Diana is dochter van de bekendeZuid-Hollandse schilder Theo den Boon en heeft het artistieke vak met de paplepel ingegoten gekregen, maar echt begonnen met schilderen deed ze pas zo’n 4 jaar geleden. Zonder speciefieke opleiding, behalve de modeacademie in Den Haag, heeft Diana zich het schilderen eigengemaakt. ‘Mijn specialiteit is het maken van portretten van koeien’, vertelt Den Boon. ‘Maar ook het in opdracht portretteren van huisdieren is een specialisme.Ze weet het karakter en de typische uitdrukking van het dier precies vast teleggen! Mensen zeggen vaak dat mijn werk heel realistisch is. Hun geliefde dieren komen haast tot leven, is veelal de ervaring.’

Diana den Boon heeft in Lemmer aanSpaanderbank 17 een schilderatelier, waar ze ook werk exposeert en workshops en schilderfeestjes organiseert. (www.dianadenboon.nl)