Repair Café Lemmer weer open

LEMMER - Het Repair Café Lemmer opent op dinsdag 14 februari van ’s morgens van 09.30 – 11.30 uur haar deuren. De vrijwilligers van het Repair Café zitten dan weer klaar in het Dienstencentrum Senioren aan de Wiepke Hofstraat voor reparatie van spullen die weliswaar kapot zijn, maar nog te goed om weg te gooien. Want voor kapotte spullen geldt: Weggooien? Mooi niet.

Er is altijd een grote variëteit aan aangeboden spullen. Kapotte poppen, kledingstukken, elektrische apparatuur, speeldoosjes, speelgoed. En natuurlijk lukt het niet altijd om de spullen te repareren, maar de reparateurs doen hun uiterste best om te helpen. Tot nu toe werd altijd meer dan 50% van de ingebrachte spullen gerepareerd. Reparaties zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage in het spaarvarken is welkom.

Ook is er natuurlijk weer een weggeeftafel. U kunt de spullen die u kunt gebruiken, gratis meenemen. En misschien heeft u zelf nog spullen liggen die u kwijt wilt en die voor een ander nog wel van waarde zijn. Breng ze op 14 februari naar het Dienstencentrum Senioren.

En heeft u geen kapotte spullen, maar wilt u wel even een bezoekje brengen aan het Repair Café? U bent van harte welkom. Een kopje koffie of thee is deze ochtend weer gratis. Repair Café Lemmer is een van de vele activiteiten van het Dienstencentrum Senioren. Meer informatie over het Dienstencentrum Senioren en het Repair Café vindt u op de site www.dclemmer.nl. Repair Café is een landelijke organisatie die inmiddels in honderden dorpen, steden, wijken Repair Cafés organiseert. Zie ook www.repaircafe.nl.