Pegasus op koers naar NK springen

BOCHOLTZ - De eerste landelijke wedstrijd in van de groepsspringcompetitie niveau C werd op 11 februari gehouden in Bocholtz (Limburg). In winterse sferen reisden 4 teams van Pegasus Lemmer af naar Bocholtz.

In de ochtendwedstrijd kwamen de dames jeugd en heren junior uit op hun 3 onderdelen. De NK titels worden dit jaar voor het eerst na 2 wedstrijddata behaald. Wedstrijd 1 telt 1 keer mee en wedstrijd 2 telt 2 keer mee voor de eindscore. Zowel de heren als de dames lieten in de wedstrijd zien dat er een goede progressie is geboekt ten opzichte van de laatste springwedstrijd, het FK in november. Beide teams staan na deze wedstrijd goed in het klassement voor de top 3 posities. Heren junior 2 keer de 1e plaats en 1 keer de 2e plaats. En de dames jeugd, 2 keer de 2e plaats en 1 keer de 4e plaats.

In de middag wedstrijd streed Pegasus met 2 senior damesteams mee voor een goede klassering. Er werd op alle 6 onderdelen meegedaan. Er werden goede klasseringen behaald, 2 keer de 7e plaats, 1 keer de 6e, 1 keer 4e, 2 keer 3e, 2 keer 2e en 1 keer de 1e plaats. Dit biedt een mooie basis voor de 2e wedstrijd. Deze wordt op 10 juni gehouden in Surhuisterveen.

Pegasus ligt met de goede resultaten van Bocholtz dus op koers naar enkele podiumplaatsen. Er zal nog wel stevig doorgetraind moeten worden, want de concurrentie zit ook niet stil. Ook sprongen de Pegasusteams niet alles foutloos en zijn de trainers weer wat wijzer geworden van wat de juryleden graag willen zien.

Verslag: Annemiek Schekkerman