Judoka’s Roelevink Sport goed vertegenwoordigd in Veenhuizen

VEENHUIZEN - Judovereniging Yuseigachi organiseerde zaterdag het 18e Paul Dijkstra Minitoernooi voor judoka’s met een witte of een gele band in een gymzaal. Alle judoka’s geboren in het jaar 2012 tot en met 2006 mochten meedoen aan dit toernooi. Maar liefst twintig Roelevink Sport judoka’s gingen de strijd aan op de judomat (tatami) om een medaille in de wacht te slepen.

Charlotte Bakker (Lemmer) en Lennart Montsma (Joure) judoën in dezelfde poule. Charlotte wint de eerste wedstrijd met een scheidsrechterbeslissing (1 punt). Hoewel ze dapper strijdt op de judomat verliest ze de andere partijen, maar voor Charlotte is de vierde prijs. Lennart wint een wedstrijd met een scheidsrechterbeslissing en een waza-ari. Helaas verliest hij de andere twee partijen en voor Lennart is de derde prijs. Stan Busstra (Sintjohannesga) en Jasper van Eijl (Joure) zijn in dezelfde poule ingedeeld. Stan doet goed zijn best, maar helaas Stan verliest alle wedstrijden. Stan heeft de vierde prijs. Jasper van Eijl wint de eerste wedstrijd met een waza-ari (7 punten). Hoewel hij goed zijn best doet verliest Jasper de andere wedstrijden. Ook voor Jasper is een vierde prijs. Jade de Vries (Joure) wint de eerste wedstrijd met een waza-ari. Ze gaat goed door met judo, maar helaas verliest ze de andere partijen. Ook Jade ontvangt de vierde prijs. Levi Geijl (Oosterzee) wint een wedstrijd met een waza-ari en ippon (10 punten en het spel is gelijk afgelopen). De andere twee wedstrijden verliest hij en Levi ontvangt de derde prijs. Elze Visser (Joure) wint twee maal met een waza-ari en één keer ippon. Helaas verliest ze de andere drie wedstrijden, maar voor Elze is de vierde prijs. Ruben Velda wint twee maal met een ippon en één wedstrijd verliest hij. Voor Ruben is de derde prijs. Reitse Jan Holtrop (Ouwsterhaule) wint de eerste wedstrijd met een ippon en de andere drie partijen met een waza-ari. Voor Reitse Jan is de eerste prijs. Jurek Cnossen (Joure) is ook actief op de judomat, maar het lukt hem vandaag geen wedstrijd te winnen. Jurek ontvangt de vierde prijs. Ook Kay van Griethuijsen (Lemmer) en Jarvin Bosma (Langweer) zijn in dezelfde poule ingedeeld. Kay wint twee keer met een waza-ari en drie maal een ippon. Eén partij verliest hij en voor Kay is de tweede prijs. De eerste wedstrijd wint Jarvin met een ippon en helaas verliest hij vijf wedstrijden. Voor Jarvin is de vierde prijs.

Nikki Kootstra (Lemmer) en Nicole van der Woude (Joure) zitten in dezelfde poule. Nikki wint alle wedstrijden met een ippon en voor haar is de eerste prijs. Nicole doet goed haar best, maar ze verliest alls partijen. Nicole ontvangt een vierde prijs. Anniek Luimstra (Langweer) verliest de eerste drie partijen, maar de laatste wint ze met een scheidsrechterbeslissing. Voor Anniek een vierde prijs. Max Röver (Lemmer) van vijf jaar doet uitstekend zijn best op de wedstrijdmat, maar hij verliest alle wedstrijden. Voor Max is een vierde prijs. Lieke van der Woude (Joure) wint de eerste wedstrijd met een waza-ari en de andere twee partijen verliest ze. Voor Lieke is een derde prijs. Jorinde van der Vaart (Balk) moet de wedstrijden twee maal spelen tegen dezelfde tegenstander. Hoewel Jorinde (witte band) de strijd aan gaat met de tegenstanders die een gele band dragen verliest ze alle wedstrijden. Voor Jorinde is een derde prijs. Tevens zijn Nynke Luimstra (Langweer) en Lammert Westra (Oudehaske) bij elkaar in de poule ingedeeld. Hoewel Nynke uitstekend haar best doet op de judomat lukt het haar niet een wedstrijd te winnen. Voor Nynke is een vierde prijs. Lammert wint zijn eerste wedstrijd met een waza-ari en de laatste drie met een ippon. Voor Lammert is een eerste prijs.

Foto's Jetze Klaas Roelevink, Nynke Westra, Sandra Velda, Sjoerd Holtrop en Michel Montsma.