Agenda | Tweede Poldermars op Koningsdag

Lemmer - De tweede editie van de Poldermars wordt op Koningsdag 27 april gehouden. De Poldermars is een wandelroute van vijfentwintig kilometer langs Bant, Creil, Espel en Emmeloord. De Poldermars wordt georganiseerd door de organisatoren van de Kennedymars Noordoostpolder.

Door een kortere wandelroute aan te bieden, hoopt de organisatie meer wandelaars naar de Noordoostpolder te kunnen trekken op Koningsdag. De route is vijf kilometer langer dan vorig jaar, omdat de laatste twintig kilometer identiek zijn aan de route van de Kennedymars, waardoor wandelaars van zowel de Poldermars als de Kennedymars samen over de finish kunnen komen.

Starten voor de Poldermars is mogelijk op 27 april tussen 9 en 12 uur bij AV NOP in Emmeloord. Vanuit Emmeloord gaat de route naar Bant. Vanuit Bant lopen de wandelaars mee op de route van de Kennedymars; vanuit Bant gaat de route via Creil en Espel weer terug naar Emmeloord. Onderweg komen de wandelaars niet alleen langs verschillende dorpen, maar zien ze ook vele bloeiende tulpenvelden die elk jaar bloeien tijdens het Tulpenfestival. In elk dorp is een verzorgingspost waar wandelaars een tussenstop kunnen nemen voor een eventuele versnapering.

Op de site www.stepnop.nl/kennedymars is alle informatie de vinden over de Poldermars; route, starttijden en digitale voorinschrijving. Voorafgaand aan de start is het ook mogelijk om in te schrijven. Via facebook en twitter deelt de organisatie het laatste nieuws over de Poldermars.