Agenda | Lezing met film over KNRM in Dienstencentrum

LEMMER - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is op dinsdag 7 maart om 14.00 uur te gast in het Dienstencentrum Senioren in Lemmer. Onder het motto “Reddingswerk van de KNRM”, laat Peter Fronenbroek door middel van een lezing en film uitgebreid zien wat de werkzaamheden allemaal inhouden.

Velen hebben zeker wel eens van de KNRM gehoord of via de tv beelden gezien van een redding op zee. Ook in Lemmer heeft de KNRM een reddingstation met twee reddingsboten. De Reddingmaatschappij is een organisatie met professionele vrijwilligers. Dat is een bewuste keuze om snel en onafhankelijk te kunnen handelen. Geheel belangeloos steekt de reddingsbootbemanning tijd en energie in het redden van hun medemens. Soms met gevaar voor hun eigen leven. Gemiddeld varen zij 2000 keer per jaar uit en helpen daarbij ongeveer 3100 mensen weer veilig aan wal. Ook heeft de KNRM een Radio Medische Dienst en worden er op de Friese Waddeneilanden zomers Lifeguards ingezet om toezicht te houden op de strandbezoekers.

Heeft u belangstelling voor deze middag, meld u dan voor 4 maart aan bij Bert Schotanus, telefoon 0514-563566 of Jan Venema, telefoonnummer 0514-561937