Ingezonden brief en toelichting | Snoeien in Oudehaske

Joure - Over ingezonden stukken kan niet worden gecorrespondeerd. Zij kunnen ook niet worden teruggezonden. Anonieme inzendingen worden niet in behandeling genomen. De redactie behoudt zich te allen tijde het recht voor de stukken in te korten en houdt zich niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Is dit hoe de gemeente met het gemeenschapsgeld om gaat? Was bij toeval in Oudehaske, lopen twee mensen rond die aan het werk zijn, opruimen van snoeiafval en twee personen in de hoogwerker aan het snoeien. Vervolgens staan er gewoon zeven mensen bij die de handen diep in de zakken hebben. Dit is toch te gek voor woorden. Ik vind dit onbegrijpelijk. Wat tevens opvalt, kom hier vaker, dat de hoogwerker die gebruikt wordt op maandag afgeleverd wordt en pas op vrijdag gebruikt wordt. Is er dan niemand van hoger hand die hier toezicht op houd? Is er dan niemand die verantwoordelijk is voor budgetbeheer? Op deze manier kan ik mij voorstellen dat de gemeente klaagt over teruglopende gelden. Dit is gewoonweg misbruik maken van gemeenschapsgelden. Dit kan toch niet op deze manier doorgaan.

Sintjohannesga, W. Zwart

Gemeente De Fryske Marren geeft in een reactie als verklaring dat het hier gaat om een training over snoeien en werken vanuit een hoogwerker. ‘Op de foto is te zien dat medewerkers van AB vakwerk, Empatec en gemeente De Fryske Marren worden opgeleid’, meldt Jan van der Veen, Voorlichter gemeente De Fryske Marren. ‘De mannen met hun handen in de zakken wachten totdat zij aan de beurt zijn. Het gaat dus niet alleen om medewerkers van de gemeente. En aangezien er maar twee mensen tegelijk omhoog kunnen, is het evident dat er een aantal mensen beneden staan te wachten op hun beurt. Door de samenwerking tussen gemeente, Empatec en AB vakwerk is juist gewerkt aan kostenbesparing omdat materieelhuur en inhuur van opleiders is gedeeld.’